POLÍTICA
- Les Borges Blanques

Josep Farran encapçalarà la candidatura municipal sorgida de Primàries Borges

L'actual regidor de la CUP ha estat el candidat més votat a la jornada de dissabte passat, on van participar 273 persones, un 76% de les inscrites.

L’actual regidor de la CUP a l’Ajuntament de les Borges Blanques, Josep Farran, serà qui encapçalarà la candidatura sorgida del procés de primàries impulsat per l’ANC i el CDR. Així es desprèn dels resultats de la jornada de dissabte, en què els 361 inscrits estaven cridats a escollir l’ordre de preferència entre les nou persones que s’havien presentat com a candidates i Farran va obtenir 160 vots. El segueixen Maria Eugènia Porqueres, amb 155 i Salvador Noguera amb 154. El quart va ser Enric Cañero, amb 145, però per respectar la partitat de gènere serà Montse Casals, amb 117 vots, qui ocuparà el quart lloc. El mateix passa amb el cinquè, Enric Farran, que en va tenir 123 però salta al setè lloc en favor de Marta Urgell, amb 102. Josep Mònico, amb 104, serà el 9è candidat i Jordi Reñé, amb 26, l’11è. Al ser nou candidats, caldrà completar la llista amb quatre persones més fins arribar als 13 necessaris, que ocuparan els llocs 8, 10, 12 i 13.


(foto: Xavi Minguella)

Participació elevada
Era la primera vegada que a les Borges s’aplicava un procés participatiu per escollir la configuració d’una candidatura electoral i aquest ha estat, de fet, un dels únics sis municipis de Ponent que ho han dut a terme. S’hi van registrar 361 persones, de les quals van votar 273, un 76%. A la ciutat de Lleida, la participació va ser del 34%, amb 422 votants. El procés l’han impulsat a les Borges l'ANC i el CDR i ha comptat amb el suport d'ERC i la CUP, mentre que el PDeCAT ha declinat participar-hi. De cara al Consell Comarcal i Diputació, els vots obtinguts a les eleccions del maig computaran per Acord Municipal, plataforma municipalista vinculada a ERC.

Segon mandat de Farran
En cas d’obtenir representació, seria la segona vegada que Josep Farran entra a l’Ajuntament. Bomber de professió, ha estat vinculat a moviments sobiranistes, ambientalistes, culturals i en defensa dels drets socials. Va participar a la plataforma Les Borges Decideix per a l'organització de la consulta sobre la independència del 2009 i ha estat membre de l'ANC, de la plataforma Garrigues en Defensa del Territori, del col·lectiu Som lo que Sembrem, de Marea Blanca Borges en defensa de la sanitat pública i de l'Ateneu Popular Garriguenc. Farran ha centrat els seus estudis en el món de l'agronomia, a la Universitat de Lleida.