COMARCA

La comarca es prepara per commemorar el segon aniversari de l'1 d'Octubre

S’han organitzat diversos actes  a Sarroca, Arbeca, Cervià, el Soleràs, els Torms, la Pobla, les Borges, Alcanó i Torregrossa.

Imatge d'un dels actes organitzats a Alcanó l'any passat. FOTO: Xavi Minguella

Demà farà dos anys dels fets de l’1 d’octubre de 2017. Associacions i ens locals de diversos pobles del territori han organitzat diversos actes per tal de recordar i posar en valor el dia del referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

Arbeca

L’ANC Arbeca i el CDR Front arbequí han preparat un cartell d’actes ben farcit que s’iniciarà a partir de les 16.30 h amb una xocolatada, una pintada d’un llaç gegant amb guix i un taller de xapes. A partir de les 19.15 h es llegirà un manifest, hi haurà una encesa d’espelmes amb els Grallers de la revolta i es ballarà la ‘sardana groga’ on els sardanistes vestiran de groc i reproduiran la forma d’un llaç. 

Sarroca de Lleida 

A partir de les 17 h, organitzat per l’assemblea de Sarroca, es procedirà a la penjada d’un gran llaç groc. També es llegirà un manifest i, per finalitzar, hi haurà un berenar de coca i xocolata.

Les Borges Blanques

Demà a la tarda, el CDR Borges ha organitzat una xocolatada a la plaça de la Independència i la penjada d’una pancarta a la plaça del Terrall. També s’està organitzant una taula rodona sobre com encarar el panorama polític actual, però encara està per determinar.

Els Torms 

L’assemblea dels Torms llegirà un manifest a partir de les 20.30 h a la terrassa 1 d’octubre.

La Pobla de Cèrvoles

Es llegirà un manifest a partir de les 19.30 h a la plaça 1 d'octubre.

Cervià de les Garrigues

A partir de les 19:30 es durà a terme una obra de teatre sobre Manuel de Pedrolo a càrrec de la companyia cassigalls, després hi haurà la lectura d’un manifest i, com a cloenda se celebrarà una sardinada a la zona de pícnic 1 d’octubre. 

Alcanó 

Els veïns i veïnes d’Alcanó han preparat un reguitzell d’activitats que començaran a partir de les 19.00 h al pati 1 d’octubre. Primer es pintarà un mural on es podrà escriure els records de fa dos anys. Després es procedirà a realitzar una votació simbòlica. A les 20 h, hi haurà la lectuira del manifest i es cloran els actes amb un sopar de carmanyola.

Torregrossa (4 d'octubre)

S’inaugurarà una escultura commemorativa dels fets de l’1 d’Octubre. L’acte, que se celebrarà a partir de les 20 h al passatge de l’1 d’Octubre de 2017, s’iniciarà amb la lectura ‘Donem veu als qui tenen la llibertat robada’, també hi haurà l’actuació musical de Paula Brufau i Andrea Pelegrí. Durant l’esdeveniment, hi haurà una degustació dels productes locals.

El Soleràs (6 d’octubre)

L’assemblea del Soleràs organitzarà diverses activitats, des de les 9 h fins a les 14 h, a l’espai 1 d’octubre. A primera hora, hi haurà una llonganissada, després es donarà a pas al vermut popular i s’acabarà el matí d’actes amb un dinar.