COMARCA, SALUT

632 firmes contra la crema de residus a Tracjusa

Són adhesions al manifest impulsat al juliol pel Consell Comarcal que demana la retirada del projecte al departament de Territori i mesures als d’Agricultura i Salut.

(foto: arxiu)

El Consell Comarcal de les Garrigues ha recollit, tant a la seva seu com a través de diversos ajuntaments, 632 firmes al manifest que va impulsar a finals de juliol per demanar la retirada del projecte de gasificació de residus urbans a la planta de Tracjusa, al terme de Juneda.

El manifest apel·la a tres departaments del Govern de la Generalitat. Al de Territori i Sostenibilitat, que és qui al juny va atorgar l'autorització ambiental provisional, se li demana directament la retirada del projecte "donat l'elevat nivell de contaminació existent a la zona". Al de Salut se li demana que, ateses les dades actuals d'emissions, revisi els seus informes en relació al projecte, "tenint en compte els preceptes establerts per la Unió Europea"; i al d'Agricultura se li demana que encapçali la implantació de mesures de gestió de dejeccions ramaderes "que ja s'apliquen a altres zones i que són mediambientalment sostenibles i respectuoses amb la salut de les persones de les àrees d'influència".

El president del Consell, Jaume Setó, lamenta que al Consell d'Alcaldes del juliol, on es volia que representants de les tres conselleries expliquessin els respectius informes favorables al projecte, la d'Agricultura comuniqués que no hi assistiria. "Tot i la insistència posterior que he tingut amb la mateixa consellera, no he obtingut resposta i la gent de la comarca continua esperant aquestes explicacions als nostres representants municipals", diu Setó.