SOLIDARITAT
- Cervià de les Garrigues , Fulleda , La Pobla de Cérvoles

Reactiven un crowfunding per recuperar el Camí dels Set Sentits a Cervià

La iniciativa té per objectiu reconstruir l’espai d'art de l'escultora Marta Pruna Francesch, integrat en la ribera del riu Set i afectat per la DANA de l’octubre i el temporal Gloria de la setmana passada.

Una de les escultures del Camí desaparegudes després dels aiguats. FOTO: M.P

Recuperar l'esplendor del Camí dels Set Sentits. Aquest és el propòsit de la campanya engegada el novembre passat a través de la plataforma d'aportacions econòmiques GoFundme i que, a dia d'avui, ja porta recaptats 1.300 €, d’un objectiu inicial de 4.000 €. El Camí dels Set Sentits és un itinerari situat a Cervià, a la ribera del Set, que va ser inaugurat el 28 d'octubre del 2017 i on l'escultora Marta Pruna, resident a la mateixa zona, havia anat actuant sobre el paisatge els darrers cinc anys per crear més d’una vintena d'obres d'art fetes directament sobre pedra o troncs del mateix entorn, a part del Museu Pruna, on també s’exposa part de l’obra de l’artista.

L’estat de la construcció després del pas de Gloria. FOTO: M.P



Els estralls dels aiguats de l'octubre passat a tota la llera del Set van afectar el Camí dels Set Sentits (l'itinerari consta de quatre quilòmetres i va des de la sortida de Cervià cap a la Pobla de Cérvoles fins a l'aqüeducte del Frare) i per aquest motiu, un grup de seguidors de l'obra de Pruna van iniciar el novembre, amb el beneplàcit de l'artista, una campanya a través de GoFundme; ara, després del pas del temporal Gloria per les Garrigues durant la darrera setmana, la zona s'ha vist un altre cop perjudicada i, per aquest, motiu, la iniciativa ha tornat a agafar embranzida.

Pruna ja ha desemborsat diners per adeqüar la casa-taller. FOTO: M.P



Pruna, d'ençà dels aiguats de l'octubre, ja ha desemborsat 5.000€ per adequar la casa-taller i assegura que en falta més per tal de rehabilitar tot el Camí "Les destrosses a l'octubre van ser moltes i de gran magnitud però amb l'aigua que va caure la setmana passada els problemes s'han multiplicat, a banda de les destrosses materials també han desaparegut algunes escultures i els cirerers, noguers i alzines de l'entorn.” Pruna també pateix per les condicions de vida a la zona després dels aiguats “Porto una setmana aïllada i ja m'han dit que, com a mínim, me n'hauré d'estar dues més. Tinc problemes amb els subministraments bàsics, la veritat és que la situació no és la millor, ni de bon tros" es queixa l'artista, que apel·la a la solidaritat dels garriguencs per conservar i impulsar aquesta intervenció artística integrada en l'entorn paisatgístic cervianenc.

Les aportacions econòmiques, que no tenen un import prefixat, es poden fer a través de la pàgina web de GoFundme, a la campanya "RECUPEREM EL CAMÍ DELS SET SENTITS DEL RIU SET". També es pot visitar la col·lecció virtual de Pruna a través de www.martapruna.com o a Instagram @prunamarta. 

El pou encara no pot abastir d’aigua com a conseqüència dels aiguats. FOTO:M.P 

Solidaritat Heroica

Seguint amb les iniciatives solidaries relacionades amb el pas de forts temporals a la nostra comarca, l’organització de la Marxa Heroica de Fulleda, ha posat a disposició dels participants una aportació voluntaria amb l’objectiu de destinar-la a la recuperació dde construccions de pedra seca presents al paisatge garriguenc. “Volem contribuir a realçar aquest paisatge típic garriguenc i és per això que oferim l'opció, al formulari d'inscripció de la Marxa Heroica, a aportar diners que serviran per reconstruir tantes construccions com sigui possible” argumenta Boira Experience, organitzadors de la Marxa, a la pàgina web de la prova.