SUCCESSOS
- Redacció / Bellaguarda , Els Torms , Juncosa , La Granadella

Repunt de robatoris en pobles de les Garrigues Altes

En els darrers dies, els Mossos d’Esquadra han cursat diverses denúncies de robatoris en casetes de reg, masos i hidrants entre la Granadella, Juncosa, Bellaguarda i els Torms

Se sospita que els lladres busquen metall a les casetes de reg. FOTO:D.N

Avui mateix, un veí de Bellaguarda s'ha despertat amb la notícia que havien entrat a robar a la granja que fa anar com a magatzem. Aquesta situació no és anecdòtica, ja que en els darrers dies, veïns de Juncosa, els Torms, Bellaguarda i la Granadella s'han trobat en la mateixa situació quan s'han adonat que havien estat víctimes de robatoris als seus masos, casetes de reg o hidrants. De moment, s'han cursat un mínim de 5 denúncies, encara que hi ha hagut robatoris on s'ha decidit no denunciar o encara són en tràmits per fer-ho. Sigui com sigui, la indignació recorre la zona sud de la comarca.

Des dels Mossos d'Esquadra afirmen conèixer plenament la situació i ja s'han mobilitzat per posar fil a l'agulla. Segons fonts policials, ja s'ha engegat un dispositiu especial que es divideix en dues línies: la primera consisteix a augmentar la presència a la zona, mitjançant el desplegament de més patrulles, sigui de la comissaria de les Borges o la de Lleida. Amb això es pretén, per una banda, fer una tasca d'identificació i control i, per l'altra, si els lladres tornen a actuar, poder ser més a prop dels fets i així, intentar neutralitzar-los. Per altra banda, també s'està treballant en la investigació sobre els objectes robats, on els Mossos estan fent un recull de persones amb antecedents per aquests tipus de furts i analitzant la informació sobre alguns vehicles sospitosos que s'han avistat darrerament a la zona.

El cos policial també s'ha posat en contacte amb els alcaldes de la zona, així com amb la Comunitat de Regants Garrigues Sud, per tal de coordinar la informació que es vagi recaptant i sigui d'interès per a la investigació. Se sospita que els lladres busquen metalls específics com el coure, que poden trobar a les casetes del reg i hidrants, per tal de revendre'l als mercats il·legals.