CULTURA
- Miquel Andreu / Cervià de les Garrigues , El Vilosell , L'Albi , La Pobla de Cérvoles , Vinaixa

Crida per formar una orquestra entre la Pobla, el Vilosell, Cervià, l’Albi i Vinaixa

Impulsada des de la Pobla de Cérvoles, vol acollir músics d'aquests cinc pobles propers amb un nivell musical bàsic i de qualsevol edat. De moment ja hi ha una quinzena de persones interessades

Una de les actuacions de l’Orquestrina de la Pobla, germen de la nova orquestra. FOTO: Arxiu

Tot aquell veí de la Pobla de Cérvoles, del Vilosell, de Cervià, de l'Albi o de Vinaixa que toqui algun instrument musical, sigui al nivell que sigui, pot optar a formar part de l'orquestra intermunicipal que es vol crear entre aquests pobles. La idea sorgeix de l'Aula de Música que dirigeix Toni Escayola a la Pobla [v. SomGarrigues, 515] i vol ser una expansió de l'orquestrina que ja existeix en aquest municipi. L'orquestrina, però, només s'ajunta als estius i en ocasions puntuals, mentre que la nova formació es vol que estigui activa al llarg de tot l'any i faci assajos amb regularitat. "Només demanem un nivell bàsic de música, ens és igual l'edat o l'instrument, no hi ha límit", explica Escayola, que també és cap d'estudis de l'Acadèmia Marshall de Barcelona i regidor a la Pobla de Cérvoles.

Fins al 10 de març
La crida, que s'ha fet també a través de pregons als pobles esmentats, posa de termini d'inscripció el dimarts 10 de març. De moment ja hi ha una quinzena d'interessats i els impulsors tenen previst fer una prova d'accés a l'Albi el dissabte 14 de març al matí. És molt probable, però, que el termini per apuntar-se s'acabi allargant, ja que entre els cinc pobles difícilment es podrà cobrir inicialment una varietat suficient d'instruments. I és que el nombre de músics i, sobretot, la composició instrumental que en surti condicionarà molt el repertori que es pugui executar. A la direcció de la futura orquestra està previst que hi hagi el mateix Toni Escayola, amb un vessant més encarat a la música clàssica, i un altre pobletà pianista, Gerard Moragues, d'un perfil més jazzístic.