SALUT
- Redacció / Juneda

Confirmats sis positius de Covid-19 a les llars de Talma, a Juneda

Segons l'entitat, s'han reorganitzat les tres llars residència per “aïllar al màxim les persones que han donat positiu i garantir una major seguretat als professionals que hi han de treballar”.

Inauguració d'una de les llars residència el 2017. (foto: arxiu)

L’associació Talma, de Juneda, dedicada a l’atenció, el suport i la prestació de serveis a persones amb discapacitats, trastorn mental i/o risc d'exclusió social, ha informat aquest dimarts que sis de les més de 60 persones que atèn als habitatges que gestiona han donat resultat positiu en Covid-19. D’aquestes sis, cap és professional de la plantilla.

Segons l’entitat, ja feia dies que es feia un aïllament de seguretat i un seguiment de la simptomatologia que presentaven els afectats, que actualment es troben estables. D’acord amb els conselles de l’equip epidemiòleg, Talma ha reorganitzat les tres llars residència per “aïllar al màxim les persones que han donat positiu i garantir una major seguretat als professionals que hi han de treballar”, explica al comunicat emès avui.

Aquesta reorganització ha anat acompanyada, segons Talma, d'unes mesures de desinfecció “molt exhaustives” a totes les llars, amb l'objectiu de prevenir possibles contagis. Als habitatges d’aquesta associació sense ànim de lucre hi ha 63 persones, una quarantena a tres llars residència i una vintena al CRAE les Garrigues, que estan seguint el confinament decretat per les autoritats públiques a tota la població.

Mesures abans del decret d’alarma
Al ser una entitat que atèn un col·lectiu de risc com són les persones amb discapacitat i altres patologies derivades, Talma va començar a aplicar mesures de prevenció i higiene específiques i altres de contenció el 13 de març, abans del decret estatal d’alarma.