ECONOMIA, ENERGIES
- Juneda

L'empresa energètica Neoelectra compra el 90% de VAG

En el marc d'aquesta operació, Neoelectra va fer públic el passat 29 de maig que també havia adquirit el 90% de l'empresa CARECO, de Juneda, que es dedica a prestar serveis vinculats amb la producció d'energia elèctrica en règim especial.

La planta VAG, que ja és propietat de Neoelectra.

Tal com va avançar aquest mitjà el passat mes de gener, l'empresa energètica Neoelectra s'ha fet amb el control de la planta de tractament de purins VAG de Juneda, propietat de la cooperativa Gestió Agroramadera de Ponent (GAP). L'acord, que es va firmar ahir, inclou la compra del 90% de la planta i assegura la continuïtat dels 17 treballadors que hi treballen actualment. La planta de VAG tracta uns 90.000 metres cúbics de purins a l'any mitjançant un sistema de cogeneració a partir de gas natural i biogàs. 

El president de GAP, Eduard Cau, ha afirmat, en declaracions a Som Garrigues, estar "molt satisfet" de com s'han desenvolupat i conclòs les negociacions. "Iniciem una col·laboració amb una empresa amb reconeguda experiència en el sector energètic. Ells volien seguir apostant pel negoci de la generació d'electricitat a partir de les renovables i nosaltres buscàvem poder seguir gestionant el transport dels purins a la planta" ha dit Cau, que també ha destacat que la cooperativa mantindrà un lloc al Consell d'Administració "continuarem vinculats amb VAG i per altra banda, podrem destinar els recursos necessaris a la planta de Nova Tracjusa".

Compra de CARECO

En el marc de l’operació de compra de VAG, l’empresa Neoelectra ja va fer públic el passat 29 de maig l’adquisició del 90% de l'empresa CARECO, de Juneda, empresa mitjançant la qual afegirà tecnologia pròpia de gasificació i valorització de residus a les seves actuals línies de negoci en el sector energètic.

El CEO i director executiu de Neoelectra, Antonio Cortés, assenyalava amb relació a l'adquisició de CARECO que "en el context actual, aquesta inversió és el reflex del plantejament estratègic de la companya per contribuir fortament a la transició ecològica i climàtica, amb una aposta pel creixement i l'expansió en el sector, impulsant cada cop més el desenvolupament de les operacions i serveix amb actius lligats amb les energies renovables".