SALUT
- Redacció / Les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges penjarà cartells per conscienciar la població sobre la necessitat de prevenir la Covid

Hi apareixen una vintena de borgencs i borgenques de diverses entitats locals. La campanya arriba després d’un inici d'agost amb un augment notable de contagis al municipi.

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha fet imprimir un seguit de cartells per penjar a fanals, aparadors i altres punts del nucli urbà amb l’objectiu de sensibilitzar la població de la necessitat de respectar les mesures de prevenció per a evitar contagis de la Covid-19. Són 21 models diferents de cartells, en què hi apareixen membres de diverses entitats locals, com la Comissió de Festes, l’Agrupació de Comerciants, la Cambra de Comerç i l'Aula d'Extensió Universitària de les Garrigues, així com personal del CAP i altres ciutadans, tots amb la mascareta posada i diferents lemes. Per la part del darrere de cada cartell hi ha la mateixa imatge, amb quatre recursos gràfics que recorden la importància de la mascareta, el rentat de mans, la distància i evitar aglomeracions.

La regidora de Salut del consistori, Ariadna Salla, agraeix la participació dels voluntaris per a les imatges i explica que la campanya “vol ajudar a conscienciar el conjunt de la població per evitar que poguem patir algun rebrot de la pandèmia, amb les conseqüències sanitàries, socials i econòmiques tan nefastes que ja hem vist que podria comportar". La majoria de persones joves que participen en aquesta nova iniciativa ja havien participat també en un vídeo de conscienciació que es va difondre fa unes setmanes a través de els xarxes socials.

La campanya arriba després d’un inici d’agost especialment complicat a les Borges quant a contagis. Només entre els dies 1 i 11 s’han registrat 24 positius nous, mentre que en tot el mes de juliol van ser 21. Aquesta acceleració de contagis va situar ahir la capital garriguenca entre les poblacions catalanes amb una taxa de reproducció més elevada, de 3,58. Avui dimecres, la taxa ha baixat a 2,68, però continua sent de les més altes de Catalunya.