CORONAVIRUS, SALUT
- Redacció / Les Borges Blanques

Un cribratge a la residència de les Borges hi detecta 34 usuaris positius de Covid

Una vintena dels casos són asimptomàtics i només hi ha 2 padrins derivats a l'hospital. A banda, també hi ha 14 treballadors positius.

(foto: arxiu)

34 dels 59 residents i 12 dels 48 treballadors de la residència assistida de les Borges Blanques són positius de Covid-19. Són dades que ha avançat aquest dimecres el programa Catalunya Migdia Lleida, de Catalunya Ràdio i que són fruit d'un cribratge massiu que es va fer dilluns al centre després que en els últims dies hi hagués 9 residents amb símptomes de Covid. D'entre els usuaris, una vintena són asimptomàtics, 10 són casos lleus, 2 “una mica més complicats” i 2 més es troben a hores d'ara ingressats a l'hospital, segons ha explicat la directora del centre a SomGarrigues.

A l’agost, la residència, de titularitat pública de la Generalitat i gestionada per l’empresa L’Onada, havia reprès les visites familiars en una zona a l’aire lliure i a finals de setembre, després de 6 mesos tancats, els usuaris van poder començar a fer petites sortides acompanyats. A partir d’aquí és quan el virus hauria entrat al centre. Ara, la nova situació ha obligat a tancar-lo de nou i eliminar les visites. Els casos positius estan sectoritzats en una zona anomenada vermella i els negatius es troben confinats preventivament en una altra planta de l’edifici.

Des del centre s’informa que l'equip està “preparat amb tots els coneixements i equipats amb tots els EPI necessaris per fer front a la situació”. La davallada de personal, però, ha obligat a substituir alguns perfils amb treballadors d'altres centres de L'Onada i amb noves incorporacions. Aquests professionals estaran en contacte directe amb els familiars en tot moment i aquests es podran comunicar periòdicament amb les persones usuàries a través de trucades telefòniques i de videotrucades.

Tot plegat explicaria l’increment sobtat de casos positius que s’han registrat en les últimes hores a les Borges Blanques. Només dilluns, dia 5, hi ha comptabilitzats 27 positius, una xifra que no s’havia assolit mai abans en un sol dia.