SALUT
- Redacció / Les Borges Blanques

La residència de les Borges dona el brot de Covid per erradicat

El centre va rebre ahir tots els resultats de les PCR fetes a residents i treballadors i tots són negatius. El brot de l'octubre va arribar a causar 6 morts.

(foto: L'Onada Serveis)

La residència de gent gran de les Borges Blanques, on a principis del mes passat es va detectar un important brot de Covid-19, dona l’episodi per tancat, després que els últims resultats de les proves PCR fetes a usuaris i treballadors, rebuts ahir, hagin donat tots negatiu. El centre, que és de titularitat pública i el gestiona l’empresa L’Onada Serveis, dona així per completament erradicat el brot i es considera de nou un “centre verd”.

Això vol dir que la setmana que ve s’hi reprendran les visites i els nous ingressos, seguint amb totes les mesures de seguretat i totes les precaucions. En els últims dies ja s’havien tornat a fer passejos pel nou jardí, acabat recentment, aprofitant les temperatures suaus.

En el brot de l’octubre, detectat el dia 7, van aflorar fins a 34 residents positius de Covid, una vintena dels quals asimptomàtics, i 14 treballadors, fruit d’un cribratge massiu que s’havia fet al centre uns dies abans a l’haver-hi alguns usuaris amb símptomes compatibles. En els següents dies, entre el 8 i el 15 d’octubre, van morir sis persones residents. Des de llavors, que es van aïllar els malalts en una zona a part i es va confinar preventivament la resta en una altra planta, el nombre de positius va anar baixant i no es va produir cap més defunció.