POLÍTICA
- Redacció / Castelldans

L'alcalde de Castelldans es queda al PDeCAT

Conrad Llovera, que anirà de número 9 a la candidatura per Lleida el 14F, recela dels 'canvis sobtats' i mostra així el seu suport 'a la gent que s'ha quedat'.

(foto: Aj. Castelldans)

L’alcalde de Castelldans, Conrad Llovera, ha decidit quedar-se finalment al PDeCAT i no fer el pas a Junts que han fet molts altres alcaldes, regidors i associats de la comarca. Per Llovera, el motiu principal per mantenir-se al Partit Demòcrata és el desacord amb el “canvi massa sobtat” que, al seu parer, ha suposat la configuració de Junts, que considera que “no calia fer-ho”. Llovera s’afegeix, així, a alcaldes garriguencs com Antoni Villas, de Juneda, o David Masot, de Maials, que tampoc han fet el pas a Junts i continuen al PDeCAT, una decisió que per l’alcalde de Castelldans és “una manera de donar suport a la gent que s’ha quedat”. Entre aquests, hi ha altres alcaldes de Ponent, com el de Mollerussa, Marc Solsona, la d’Aitona, Rosa Pujol, el del Poal i president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, o el de Torrefarrera i vicepresident de la Diputació, Jordi Latorre, que aquests dies donen a conèixer el manifest “Defensem lo nostre”.

Recentment s’ha conegut la candidatura que presentarà el PDeCAT a les eleccions autonòmiques del 14 de febrer, que estarà encapçalada per Marc Solsona i la tancarà l’exconseller Jordi Ciuraneta. Com a garriguencs hi ha l’alcalde de Castelldans al número 9 i els de Juneda i Maials com a suplents.

Llocs secundaris, excepte per a la torregrossina Marta Vilalta
Els altres candidats de la comarca dels partits que han donat a conèixer les seves llistes tampoc no tenen gaires opcions d’esdevenir diputats al Parlament. El procés de votació entre afiliats i simpatitzants de Junts per triar els primers llocs de la candidatura de Lleida va deixar l'alcalde de Granyena, Sisco Esquerda, i el gerent del Consell Comarcal de les Garrigues, l'arbequí Gerard Aliaga, al 10è i 11è lloc, amb 20 i 19 vots, respectivament. Això podria canviar, però, si l’Executiva del partit acaba fent moviments a la llista definitiva en base a criteris com el suport rebut per cada candidat, la paritat, l'equilibri territorial o la diversitat professional; uns moviments que també se sotmetrien a votació dels afiliats. Al ser un partit de nova creació, els afiliats recullen avals aquests dies per poder formalitzar la candidatura a les eleccions.

Pel que fa a ERC, els militants de la comarca administrativa de les Garrigues van escollir l'alcaldessa de Cervià, Mercè Rubió, i l’alcalde de Vinaixa, Josep M. Tarragó, com a candidats, però la configuració de la llista els situa de número 13 i de suplent, respectivament. La candidatura dels republicans per Lleida, això sí, està encapçalada per la torregrossina Marta Vilalta, actual portaveu nacional d'ERC, originària d’aquest municipi actualment al Pla d’Urgell.

Finalment, també s’ha presentat la candidatura de la CUP per Lleida, que compta amb l’arbequina Anna Maria Capdevila entre les seves files, però també en un lloc de no sortida, el 12.