MEDI AMBIENT
- Redacció / Juneda , Les Borges Blanques

Denuncien la proliferació de trilles de moto a corriols de l’Espai Natural dels Bessons

Quatre entitats de les Borges i Juneda denuncien danys al medi i recorden la prohibició de circular amb vehicles motoritzats fora dels camins i les pistes.

L'Ateneu Popular Garriguenc, el Centre Excursionista Borges-Garrigues, l'ADPN la Banqueta i la Colla Ciclista la Pedalada de Juneda han alertat de la proliferació de trilles de moto en diferents senders i corriols de l'Espai Natural dels Bessons. Les entitats asseguren que aquest "és un problema que fa anys que s'arrossega" i lamenten la "passivitat" de l'Administració.

Cal recordar que als Espais d'Interès Natural, com el dels Bessons, està prohibit que els vehicles motoritzats circulin camps a través o fora de les pistes i camins delimitats. "Estem en una de les èpoques recents amb més activitat en aquest espai i per això fem una crida als motoristes a respectar la normativa, als usuaris a preservar l'entorn, a les administracions locals a implicar-se més en la difusió dels valors d'aquest indret i als Agents Rurals i cossos de seguretat a augmentar la vigilància", diuen. L'any 2012, les entitats i els ajuntaments de les Borges i Juneda ja van instal·lar senyals que recordaven la normativa.