MOBILITAT
- Redacció / Juneda , Les Borges Blanques

Lleida-Borges, l'última línia de bus exprés de la demarcació de Lleida que queda per posar en marxa

El dilluns 11 de gener es posa en servei la que uneix Lleida amb Almacelles, que s'afegeix a les que ja hi ha a Mollerussa, Bellpuig, Tàrrega, Cervera, Alfarràs, Torrefarrera, Alguaire, Alpicat o Alcarràs.

Bus exprés de la línia Lleida-Alpicat, inaugurada el 2019. (foto: Salvador Miret/ACN)

El dilluns 11 de gener, el Govern posarà en marxa una nova línia de bus exprés a les comarques de Ponent. Es tracta de la que connecta Lleida amb Almacelles, la cinquena d’aquesta xarxa d’altes prestacions que es posa en servei a la demarcació de Lleida i que suposa un increment de l’oferta de transport públic amb la capital provincial de dilluns a dissabte. Concretament, s’augmenta la línia amb 10 noves expedicions en total, de manera que a aprtir d’ara n’hi haurà 14 per sentit entre setmana i cinc d’anada i cinc de tornada els dissabtes no festius.

La d’Almacelles era, junt amb la de les Borges Blanques, una de les últimes línies de bus exprés promeses fa anys pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que encara no s’havien posat en marxa. El 2014 va entrar en servei la que connecta Lleida amb Cervera i que passa per Mollerussa, Bellpuig i Tàrrega. El 2015 va ser el torn de la Lleida-Alfarràs, que passa per Torrefarrera, Rosselló, Alguaire i Almenar. El 2017 es va posar en marxa la Lleida-Alcarràs i el 2019 la Lleida-Alpicat. De totes les que va prometre el Govern, només queda pendent la de les Garrigues.

La línia Lleida-Borges, que també tindria parada a Juneda, ja la va anunciar el 2014 l’aleshores conseller Santi Vila, que assegurava que entraria en funcionament durant el primer semestre del 2015. De llavors ençà, s’ha anat ajornant en diverses ocasions, mentre les altres sí que es posaven en marxa. El passat mes de novembre, cinc anys després de l’anunci de Vila, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, es va reunir amb representants del Consell Comarcal de les Garrigues i va afirmar que el departament estava “estudiant millores en diversos serveis del transport públic a la comarca que podrien implementar-se el primer trimestre del 2021”, entre les quals la línia de bus exprés entre les Borges Blanques i Lleida.