COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques

Es confirma que les Borges i Juneda es queden sense bus exprés un altre any

El Pla de Transport de Viatgers aprovat ahir pel Govern de la Generalitat no preveu per enguany la posada en marxa d’aquesta línia que havia d’entrar en servei el 2015. Sí que se n'activarà una entre Lleida i Alcarràs que no estava anunciada.

Com ja avançàvem fa unes setmanes, la línia de bus exprés.cat que el govern de la Generalitat va anunciar que es posaria en marxa entre les Borges i Lleida ha quedat un any més fora dels plans del Govern. Així es desprèn del Pla de Transport de Viatgers aprovat ahir per l'executiu, que si bé assegura que des d'ara fins al 2020 es completarà tota la xarxa de bus exprés.cat, els serveis que s'activaran durant aquest 2017 seran Barcelona -Mollet i Lleida-Alcarràs, una línia, aquesta última, que no s'havia anunciat. Mentre, la Lleida-Borges que es va anunciar a finals del 2014 per entrar en servei el primer semestre del 2015, continua aparcada i sense data, quan el 80% de la xarxa exprés.cat arreu del país ja es troba en actiu.

Els busos exprés.cat són un servei d'altes prestacions que connecten de manera ràpida, sostenible i econòmica els principals pols de mobilitat del territori que concentren una major demanda de desplaçaments. En el cas de les Garrigues, la seva implantació podria contribuir a disminuir la intensitat de trànsit i, en conseqüència, els riscos que hi ha actualment a la carretera N-240, principal via d'accés dels garriguencs a la ciutat de Lleida. El Govern explica que des que es van posar en servei les primeres línies d'exprés.cat, l'octubre del 2012, aquesta xarxa ha transportat 28,2 milions de persones i s'han estalviat l'emissió de 4,6 milions de tones anuals de CO2. Les altres línies anunciades el 2014, que uneixen Lleida amb Cervera i Lleida amb Alfarràs, sí que es van posar en marxa.