CORONAVIRUS
- Redacció / Arbeca , Juneda , Les Borges Blanques

Les Borges, Juneda i Arbeca aproven restriccions per frenar l'afectació de la Covid

A la capital garriguenca s’allarguen les mesures que ja es van aplicar el 15 de gener mentre que a Juneda i Arbeca s’ha decidit tancar els equipaments municipals  i les activitats que s’hi duen a terme, entre altres. 

Les mesures han entrat avui en vigor i s'allargaran almenys una setmana. FOTO: Xavi Minguella

Els ajuntaments de les Borges Blanques, Juneda i Arbeca han decidit aplicar o allargar des d'aquest matí algunes mesures restrictives amb l'objectiu de reduir l'afectació de la pandèmia per la Covid-19. La decisió s'ha dut a terme després d'una reunió amb el departament de Salut que, tot i la millora d'alguns indicadors, considera que continua havent-hi un risc de rebrot molt alt a la comarca.

En aquest sentit, el consistori de les Borges ha decidit prorrogar les mesures que ja va establir mitjançant un decret d'alcaldia el passat 15 de gener i que inclouen mantenir tancats els parcs infantils i els equipaments municipals, com els espais culturals, esportius, associatius i expositius. Aquestes restriccions s'allargaran, com a mínim fins al pròxim dilluns, 8 de febrer.

Seguint la mateixa línia, l'ajuntament de Juneda també ha aprovat avui el tancament dels equipaments esportius i culturals del municipi, a més de la suspensió de totes les activitats que hi tenen lloc. També s'ha restringit l'accés a la biblioteca Joan Duch, que només restarà oberta per gestionar el servei de préstec. Les mesures seran vigents fins a nova ordre.

També l'ajuntament d'Arbeca ha acordat el tancament de les instal·lacions esportives exteriors i de qualsevol activitat esportiva organitzada en aquests espais. A més, el consistori arbequí també ha aprovat limitar la prestació dels serveis públics de l'Ajuntament a aquells que siguin estrictament necessaris per a garantir el funcionament dels serveis públics bàsics o estratègics i continuar mantenint l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament tancada al públic, excepte en casos concrets, quan s'ha de demanar cita prèvia. Per últim, també continuarà vigent el tancament dels equipaments municipals, equipaments culturals i d'ús turístic, el poblat ibèric dels Vilars i el Casal de la Gent Gran i es mantindrà la suspensió del mercat dels Encants. Les mesures a Arbeca seran vigents, almenys, durant una setmana.