CORONAVIRUS, SALUT
- Redacció / Les Borges Blanques

Els equipaments municipals de les Borges continuaran tancats una setmana més

L’Ajuntament manté fins a l’1 de febrer, de moment, les mesures decretades el 15 de gener que suposen el tancament d’equipaments municipals i de parcs infantils.

(foto: Xavi Minguella)

L’equip de govern de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha decidit allargar una setmana més, fins l’1 de febrer, el tancament dels equipaments municipals i dels parcs infantils com a mesures per intentar frenar els contagis del coronavirus Sars-Cov-2. El primer decret al respecte es va aprovar el 15 de gener amb una vigència inicial de 10 dies i, per tant, acabava ahir. Des del consistori es demana que, tot i que hi hagi atenció directa al públic a la seu de l’Ajuntament, aquesta es faci preferentment per via telefònica o electrònica. 

En el que portem de gener, a la capital comarcal s’han registrat 195 casos positius de Covid, en el que representa el segon període de més contagis de tota la pandèmia, només equiparable al de l’octubre. En aquella ocasió, però, hi havia un brot important a la residència de la gent gran, cosa que ara no. El 30% de tots els positius de Covid a les Borges des de l’inici de la pandèmia han sigut ara al gener, passades les festes. Actualment, un de cada deu borgencs ja ha agafat la malaltia, un dels percentatges d’incidència més elevats entre les capitals comarcals de Catalunya, només superat per Puigcerdà.