- Redacció

El Govern anuncia, ara sí, la creació de la Taula de la Qualitat de l'Aire de les Garrigues

Poc més d'una hora després que ho exigís el Consell Comarcal i tres dies després de donar l'autorització definitiva a l'ús de residus a Tracjusa.

(foto: arxiu)

La comarca de les Garrigues tindrà, finalment, una Taula de la Qualitat de l'Aire pròpia. Així ho ha anunciat aquest migdia el Govern, poc més d’una hores després que ho exigís públicament el Consell Comarcal i només tres dies després que el departament de Territori donés l’autorització ambiental definitiva al polèmic projecte per utilitzar residus com a combustible a la planta de Tracjusa, a Juneda.

La creació d’aquesta Taula era un compromís que el conseller Damià Calvet va assumir fa més d’un any, el gener del 2020, per afrontar precisament el projecte de Tracjusa. Des de llavors que no se’n va saber res més, i quan es complia un any de la promesa, fonts del departament van assegurar que la Taula l’havien d’impulsar les administracions locals. Ara, amb l’autorització ja definitiva a Tracjusa, el Govern anuncia la creació de la Taula, que encara no té un calendari de reunions.

L'organisme estarà presidit pel Consell Comarcal i, segons explica el departament, tindrà un caràcter transversal amb la participació dels ajuntaments de la comarca i la Generalitat, així com agrupacions o entitats professionals i ciutadanes que, pels seus coneixements tècnics, la naturalesa de la seva activitat o per l'interès general en la qualitat de l'aire, es troben afectats per aquesta matèria. “L'objectiu és que la Taula esdevingui un espai territorial d'informació, participació i consulta a l'entorn de la qualitat de l'aire a les Garrigues”, es diu, i s’afegeix que “s'hi donaran a conèixer els diversos treballs i estudis que s'han realitzat fins ara des del Departament de Territori i Sostenibilitat, així com els que es vagi realitzant en un futur”.