MEDI AMBIENT
- Redacció / El Vilosell , La Pobla de Cérvoles

Front comú per a la constitució del Parc Natural de les Muntanyes de Prades

Tant el Consell Comarcal de les Garrigues com els ajuntaments de la Pobla de Cérvoles i el Vilosell s’han adherit al manifest que impulsen 22 ens locals, on es subratlla la "urgència" de la declaració. 

FOTO: Fòrum d'administracions locals pel Parc Natural de les Muntanyes de Prades

L'Alt Camp, la Conca de Barberà, el Baix Camp, el Priorat i les Garrigues. Aquestes són les cinc comarques que trepitgen les muntanyes de Prades, una zona natural on les administracions locals fa temps que treballen per constituir-la com a Parc Natural.

En aquest sentit, el fòrum d'administracions locals pel Parc Natural de les Muntanyes de Prades, format per 22 ajuntaments, entre els quals la Pobla de Cérvoles i el Vilosell, i els consells comarcals de l'Alt Camp, el Baix Camp, les Garrigues i el Priorat, a més de les Diputacions de Tarragona i Lleida, van presentar el dilluns 29 de març un manifest en què subratllaven la "urgència" d'aquesta declaració per al "reconeixement i preservació dels valors patrimonials d'aquest espai i per ajudar al desenvolupament socioeconòmic sostenible i adequat del territori".

Els ens locals també van reclamar al futur Govern que prioritzés el projecte. A més, en les demandes també recollien la necessitat d'establir un calendari acordat i l'inici d'un procés d'informació i participació dels responsables de la planificació dels espais protegits per actualitzar el projecte i, amb la implicació de la població i les entitats locals, per tal d'assolir el màxim consens.