- Redacció / Les Borges Blanques

L'Ateneu Popular Garriguenc i la Bodega fan arribar roses a Carme Forcadell i Dolors Bassa

L’entitat i l’establiment van organitzar un vermut solidari el 17 d’abril per recaptar fons per a l’acció simbòlica. Els anys 2018 i 2019 ja s’havien fet arribar roses a les dirigents independentistes a la presó.

Aquest matí, amb motiu de la diada de Sant Jordi, l’Ateneu Popular Garriguenc i La Bodega han fet arribar dos rams de roses a les presons Puig de les Basses, a Figueres, i Wad-Ras, a Barcelona, adreçades a l’exconsellera Dolors Bassa i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell. Es tracta d’una acció simbòlica amb què l’entitat i l’establiment volen aproximar la diada a les preses polítiques i que aquestes “sentin l'amor de totes les garriguenques que s'han organitzat i han participat per poder-ho fer”, expliquen. 

El passat 17 d’abril es va organitzar un vermut solidari a la Bodega per recaptar fons per a la compra de les roses i aquest matí, a través de voluntaris i/o membres de la junta de l’Ateneu, s’han fet arribar a ambdues presons. Tot i que inicialment es preveia poder entregar-les en persona, finalment s’han hagut de donar a les funcionàries i aquestes s’haurien compromès a portar-les a les preses.

Aquesta és la tercera vegada que l’Ateneu i la Bodega envien roses a Forcadell i Bassa. Ja ho van fer el 2018 i 2019, quan estaven empresonades a Madrid, tot i que en cap d’aquelles ocasions van poder entrar-les al recinte penitenciari. Per aquella acció, l’Ateneu va rebre el 2018 un premi de la Federació d’Ateneus de Catalunya.