MOBILITAT
- ACN/Redacció / Juneda , Les Borges Blanques

Territori posa data, finalment, al bus Exprés.cat entre Lleida i les Borges

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, assegura que es posarà en marxa l'1 de setembre, sis anys després del previst.

(foto: Anna Berga/ACN)

L’1 de setembre, el Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en marxa la línia de bus Exprés.cat entre les Borges Blanques i Lleida, amb la qual es passarà de les 23 expedicions actuals, de dilluns a divendres dels dies feiners, a 32 expedicions, amb millors horaris en hora punta i al vespre per tornar. També es millorarà l'oferta en dissabtes i festius i el departament està treballant per coordinar els horaris amb els trens d’alta velocitat. Així ho ha anunciat aquest divendres el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, en una reunió amb representants del Consell Comarcal de les Garrigues.

Quan enguany es posi en marxa el bus Exprés.cat hauran passat quasi set anys de quan el va anunciar l’aleshores conseller Santi Vila, que va afirmar que entraria en servei durant el primer semestre del 2015. Això no va passar, i el Pla de Transport de Viatgers 2017-2020 tampoc no el va incloure. Mentre, el departament ha anat activant altres línies per connectar amb Lleida, com la que des d’aquest gener uneix Lleida amb Almacelles. Abans ja havia posat en marxa les que passen per Mollerussa, Bellpuig, Tàrrega, Cervera, Alfarràs, Torrefarrera, Alguaire, Alpicat o Alcarràs. La de les Borges era l’última que faltava per fer realitat.

Servei a demanda
D’altra banda, Gavín ha explicat que també hi ha previst posar en marxa el servei de transport a la demanda Clic.cat a les Garrigues, que comunicarà diferents poblacions amb les Borges Blanques i amb els horaris coordinats amb el bus Exprés.cat per als viatges d'anada i de tornada de Lleida. El secretari d’Infraestructures Gavín ha destacat que "amb aquestes millores es refermen els objectius que tots els municipis tinguin un servei de transport públic adequat a la seva demanda real, que tots els municipis tinguin accés mitjançant transport públic als seus CAP o centres sanitaris de referència".