SALUT
- Redacció / Juneda

Desenes de confinats a Juneda per un brot de Covid a les colònies

El grup, format per 110 infants i els monitors, va avançar la tornada al detectar-se algun positiu. A Llardecans també s’han de confinar una desena de nens i nenes de les estades, que han quedat suspeses.

(foto: arxiu)

Desenes d’infants de Juneda i alguns d’altres municipis, com Torregrossa, estan confinats des de divendres, quan van tornar de les colònies que feien a Osona, dos dies abans del previst, arran de l’aparició d’algun cas positiu de Covid al grup, format per 110 nens i nenes i els monitors. Tota la comitiva de les colònies Estel Nou s’havia fet test d’antígens el 21 de juliol, just abans de marxar, sufragats pel consistori, però una setmana després, algun integrant es va trobar malament, va donar positiu i es va decidir avançar la tornada, en què es va demanar a les famílies que recollissin els seus fills en franges horàries separades segons l’edat.

Des de llavors, l’Ajuntament va fer una crida per tal que els infants que haguessin anat de colònies fessin una quarentena de 10 dies i demana als convivents que prenguin “totes les mesures d’aïllament necessàries o que també facin quarentena de 10 dies”. “No podem obligar ningú a fer-ho però, tenint en compte la rapidesa de propagació de la variant Delta, demanem a la població que segueixi les recomanacions”, explica l’alcalde, Antoni Villas.

Davant l’elevat volum d’infants, Salut ha confirmat aquest dilluns que aquesta setmana, probablement dijous o divendres, faria un cribratge massiu a Juneda adreçat als nens i nenes de les colònies i els seus familiars, quan pràcticament ja farà els 10 dies d’aïllament recomanats. D’altra banda, demà dimarts també es faran proves a unes estades infantils que es fan al municipi i uns dies enrere se’n van fer a l’Escola Intercomarcal de Futbol. De moment, segons dades oficials de Salut, a Juneda hi ha comptabilitzats 15 positius entre el 27 i 31 de juliol però es preveu que en surtin molts més.

Estades suspeses a Llardecans
A Llardecans, municipi d’uns 440 habitants, també hi ha una desena d’infants i un monitor confinats arran d’un cas positiu a les estades del municipi. En principi, ho han d’estar fins el diumenge dia 8 i, de moment, l’AMPA i l’empresa organitzadora han acordat suspendre el casal.