CARRETERES
- Redacció / Cervià de les Garrigues

Cervià començarà en les pròximes setmanes la reparació de la pista de la Pobla

Els aiguats del 2019 i 2020 van afectar la calçada i van ensorrar el pont del riu Set. Els treballs serviran per netejar la llera i consolidar el pas actual sobre el riu.

L'aiguat del 2019 va ensorrar el pont sobre el riu Set. (foto: Xavi Minguella)

L'Ajuntament de Cervià de les Garrigues arrencarà en les properes setmanes els treballs d'adequació de la pista a la Pobla de Cérvoles que les pluges de l'octubre del 2019 i el temporal Glòria, el gener del 2020 van danyar greument. Les riuades van afectar la calçada i van provocar l'ensorrament del pont per sobre del riu Set.
  
Pont inundable
La intervenció constarà de dos parts. La primera, de neteja de la llera del Set. A continuació, es procedirà a l'adequació, asfaltat i consolidació de la variant existent, habilitada d'urgència el 2020 per garantir la sortida del poble per aquesta via i l'accés als trossos per als pagesos, i que va servir-se de l'antic pas sobre el riu. Davant la impossibilitat d'aixecar un nou viaducte, s'adaptarà el que es fa servir ara com a gual inundable. Així, la passarel·la de formigó quedaria submergida davant de noves riuades. El cost total d'aquest projecte s'ha estimat entorn dels 200.000 €.