POLÍTICA
- Redacció

Elena Llauradó, de la Granadella, substituirà Enric Mir al Consell Comarcal de les Garrigues

La tinent d'alcalde del municipi de les Garrigues Altes serà proposada en un ple extraordinari aquest dijous. Els alcaldes de Castelldans i de Bovera, que anaven abans a la llista, han renunciat.

(foto: arxiu)

El ple extraordinari del Consell Comarcal de les Garrigues que tindrà lloc aquest dijous, 26 d’agost, servirà per sol·licitar a la Junta Electoral Central el nomenament d’Elena Llauradó com a nova consellera comarcal. Llauradó, de la candidatura de Junts per Catalunya, és tinenta d’alcalde de la Granadella, on des del 2019 comparteix govern amb la llista independent Alternativa per la Granadella. Del 2019 al juny del 2021 havia exercit d’alcaldessa, però fa dos mesos es va fer el relleu pactat entre ambdues formacions i ara ho és Atzara Noguera.

Si el ple del Consell ho aprova, Llauradó cobrirà la plaça que deixa Enric Mir al Consell, ja que el fins fa poc alcalde de les Borges Blanques va renunciar a l’alcaldia i a l’acta de regidor el passat 31 de juliol. Com que els membres del Consell Comarcal han de ser regidors, Mir també havia de renunciar al seu lloc a l’organisme, on era vicepresident primer.

Abans de la proposta de Llauradó, a l’ordre de la llista de Junts per Catalunya hi figuraven Conrad Llovera, alcalde de Castelldans, i Òscar Acero, alcalde de Bovera. Tots dos, però, han manifestat la seva renúncia a entrar al Consell. Llovera és un dels alcaldes de la comarca que amb la creació de Junts el 2020 va optar per mantenir-se al PDeCAT, mentre que la majoria dels que fins llavors compartien espai polític van fer el pas a Junts, com és el cas del president del Consell, Jaume Setó, així com Enric Mir, Anna Feliu o Francesc Esquerda. Llovera, però, descarta discrepàncies en els motius de la seva renúncia a ser conseller comarcal i afirma que “Castelldans ja hi està molt ben representat amb M. Rosa Solé”. “No tindria sentit que hi hagués dos vocals d’un mateix poble, quan hi ha altres pobles que no en tenen”, afegeix.