PARTICIPACIÓ
- Redacció / Les Borges Blanques

Pista de pàdel, pipicà o lavabos públics, algunes de les propostes ciutadanes per a l'Ajuntament de les Borges

El consistori ha validat 41 de les 80 propostes rebudes, ja que moltes eren repetides i algunes no complien els requisits. Un cop es donin per bones tècnicament, es posaran a votació del 22 de novembre al 5 de desembre.

La regidora Maria Fusté a la presentació del procés participatiu. (foto: Aj. Borges)

Una pista pública de pàdel, un pipicà, un rocòdrom, uns lavabos públics, un parc infantil, una pista d’atletisme o l’adequació de voreres són algunes de les propostes que ha rebut l’Ajuntament de les Borges en el procés de participació ciutadana per destinar un màxim de 50.000 euros a algun projecte presentat i votat pels habitants de la població. Segons fonts municipals, s’han rebut un total de 80 propostes, de les quals s’han considerat vàlides 41, ja que 29 eren repetides i 10 no complien els requisits establerts. Ara, el següent pas és validar tècnicament les propostes durant el mes d’octubre, convocar després una sessió informativa per presentar-les (on les persones que les hagin proposat podran exposar-les) i, finalment, del 22 de novembre al 5 de desembre, posar-les a votació per tal que la més votada sigui executada durant el 2022.

Aquesta serà la segona vegada que es fa aquest tipus de procés participatiu. El primer es va fer durant el 2018, del qual va sortir guanyadora la proposta de crear un carril bici. Una part del traçat que finalment es va fer, però, va ser motiu de nombroses queixes ciutadanes, fins que posteriorment es va modificar, amb un cost afegit de 9.500 euros.