CAÇA, COMARCA
- Redacció / Cervià de les Garrigues

Denunciat un caçador per posar trampes il·legals a Cervià

L’acusat ja tenia antecedents per furtivisme a la mateixa zona i va ser inhabilitat per caçar durant dos anys, període que va acabar al novembre.

Els Agents Rurals han denunciat un home que col·locava sirgues metàl·liques per capturar senglars i cabirols en una Àrea Privada de Caça al terme de Cervià. Aquests llaços són trampes il·legals, ja que no seleccionen les captures i els animals poden tardar hores o dies en morir. Els agents han comissat nou llaços per a ungulats, dos per a mamífers més petits i tres de tipus cep o ballesta. Igualment, en una gossera de la propietat del denunciat s'han trobat 105 gossos en condicions deficients. Aquesta persona tenia antecedents per furtivisme a la mateixa zona i havia estat inhabilitada per a la caça durant dos anys, període que va acabar al novembre.

L'ús dels paranys que s’han intervingut està tipificat al Codi Penal com un delicte contra el medi ambient i pot supsoar penes de fins a dos anys de presó, així com la suspensió de les activitats dins l'àrea de caça afectada.

La detecció d'aquest tipus de paranys és una tasca complicada perquè els caçadors furtius els utilitzen en llocs recòndits. Per aquesta raó el Cos d'Agents Rurals demana la col·laboració ciutadana, especialment de les persones que fan excursions o que van a fer observacions de natura per llocs poc concorreguts. Si es troba un parany d'aquestes característiques cal trucar al telèfon 93 561 70 00.