COMARCA, SERVEIS
- Redacció

Torna el forfet comarcal de les piscines, que es va suprimir el 2020

Aquesta vegada hi ha 18 pobles en lloc de 21. D’altra banda, Torrebesses se suma a l’entrada gratuïta per a joves de l’àrea de l’institut de la Granadella i Alfés s’afegeix a l’acord amb Castelldans, Aspa, Artesa, Puigverd i l’Albagés.

(foto: CCG)

Aquest estiu, el Consell Comarcal de les Garrigues torna a posar en marxa el forfet compartit de les piscines després que el 2020 se suprimís per evitar la mobilitat en un context de pandèmia i el 2021 ja no es recuperés. Aquesta vegada són 18 municipis adherits en lloc dels 21 a què s’havia arribat l’últim any, ja que el Cogul, Puiggròs i Vinaixa no s’hi han sumat i s’afegeixen, així, a la Floresta, el Vilosell i Bovera, que ja no hi han sigut mai. El forfet comarcal serà vàlid de l'1 de juliol al 31 d'agost, coincidint amb el període d'obertura de totes les piscines en conveni.

Els 18 municipis inclosos al forfet són l'Albagés, l'Albi, Arbeca, Bellaguarda, les Borges Blanques, Castelldans, Cervià de les Garrigues, l'Espluga Calba, Fulleda, la Granadella, Granyena de les Garrigues, Juncosa, Juneda, els Omellons, la Pobla de Cérvoles, el Soleràs, Tarrés i els Torms.

Abonaments vàlids fora del poble
El forfet consisteix en què els garriguencs que es treguin un abonament de piscines al seu poble també poden accedir a les piscines d’altres pobles adherits amb el mateix carnet, sense necessitat de pagar entrada. El Consell Comarcal, promotor i dinamitzador de la iniciativa a través de l’àrea de Joventut, vol promoure, d’aquesta manera, la cohesió comarcal, els intercanvis i l'amistat entre la ciutadania, especialment de les persones més joves de la comarca. El projecte es va estrenar per primera vegada l’any 2010, llavors amb 11 municipis.

Llardecans i Torrebesses
Com ja es va començar a fer el 2014, amb el forfet comarcal torna també l’entrada gratuïta per a aquells joves de 12 a 18 anys de la zona d’influència de l’institut L’Olivera, de la Granadella, de manera que a més de la Granadella, Bellaguarda, Juncosa, Granyena, els Torms i el Soleràs, també s’hi inclou Llardecans i, com a novetat d’enguany, també Torrebesses. 

Alfés se suma a un forfet amb quatre pobles més
D’altra banda, aquest estiu també es recupera el conveni que van firmar el 2017 els ajuntaments de Castelldans, Aspa, Artesa de Lleida i Puigverd de Lleida segons els qual els veïns amb abonament a un d’aquests municipis també podien entrar a les piscines dels altres. El 2018 s’hi va afegir l’Albagés i enguany s’hi incorpora Alfés, que va estrenar piscines l’estiu del 2019.