COMARCA, CULTURA
- Redacció / Juneda

Comença l'Antifa Rock

36 grups de punk, hardocire punk, punk rock, ska i oi tocaran al festival que recull l’herència de l’històric Kalikenyo Rock.

Últims preparatius, ahir a la nit, per deixar enllestida la zona de concerts. (foto: Antifa Rock)

Entre avui, demà i dissabte, 36 grups de punk, hardcore punk, punk rock, ska i oi tocaran al festival de Juneda Antifa Rock, successor de l'històric Kalikenyo Rock. Antifa Rock és, nominalment, un festival nou, tot i que recull l'herència organitzativa del Kalikenyo i, d'acord amb els impulsors, també el seu esperit. Atenent el bon ritme de venda d’entrades i abonaments, s’espera que puguin assistir-hi unes 3.000 persones. Els concerts comencen avui, a les 4 de la tarda, amb els garriguencs Cor Rebel encetant la jornada, i uns altres garriguencs, Liberum, tancaran la primera nit.

Consolidar el nom i les dates
El president de l'associació promotora del festival, Arnau Grau, explica que entre els reptes d'enguany hi havia el de canviar el nom i consolidar l'Antifa Rock al voltant de Sant Joan, per tal que la gent "identifiqui el festival amb aquestes dates". D’altra banda, la logística per a un festival d’aquestes dimensions també és un desafiament. Entre 150 i 200 persones treballaran i faran de voluntàries durant aquests tres dies. 

L'entitat, a més, vol col·laborar amb caixes de resistència, persones i col·lectius que lluiten contra el feixisme. En aquesta línia, l'Antifa Rock ha convidat el Moviment Pro Amnistia BCN, la Plataforma Antirepressiva Ponent i el grup de suport Sas Absolució a ser-hi presents. Si el festival tanca amb beneficis, farà donacions a aquestes causes. 

Punk més enllà de l'escenari
Entre els grups que tocaran aquest cap de setmana hi ha veterans com Soziedad Alkohólika, Lehendakari Muertos, Porretas, EUKZ, El Drogas (liderat per l’excantant de Barricada), Agua Bendita (que celebren 30 anys als escenaris), Non Servium (que faran a Juneda un dels seus dos únics concerts aquest estiu), Moskow Death Brigade, Segis, KOP o l’històric Evaristo, frontman de La Polla Records, ara al capdavant del grup Tropa do Carallo. 

Per a properes edicions, l’organització es proposa fer créixer el festival "més enllà de l'escenari", col·laborant amb eel projecte fotogràfic Rockin'Ladies i amb altres iniciatives que els permetin arribar a públics més amplis, també familiars, i fer activitats al llarg de tot l'any.