COMARCA, SERVEIS
- Redacció / Fulleda

Fulleda haurà d'esperar un parell de dies més per poder consumir aigua de l'aixeta

La Mancomunitat va aixecar ahir la prohibició de cuinar i beure amb la seva aigua però les grans dimensions del dipòsit de Fulleda, on encara en quedava de l’anterior, fan que s’hagi d’esperar un parell de dies mentre es reomple.

Subministrament amb cisterna a Fulleda el passat divendres. (foto: FPQP)

Tot i que ahir dimecres, la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues va aixecar la prohibició de consumir aigua de boca a tots els pobles de la xarxa excepte l'Espluga Calba, on els nivells de metolaclor encara eren superiors als permesos, a Fulleda també hauran d'esperar uns dies més. En aquest cas, es dona la circumstància que el dipòsit de Fulleda és molt gran i, tot i que durant l'episodi de contaminació s'havia intentat abuidar al màxim, ahir encara romania entre un 20 i un 30% de l'aigua, de manera que fins que no s'ompli més amb l'aigua que ja hi arriba en bon estat i es dilueixi amb l'anterior, el consistori no obrirà l'aixeta. Ahir, per un problema de bombatge i una avaria no es va poder reomplir al ritme desitjat.

Fonts municipals calculen que el subministrament podria estar resolt en qüestió d'un dia i mig o dos i, de moment, els veïns i el consistori encara tenen aigua embotellada, de manera que no es preveu que sigui necessària l'arribada de cap camió cisterna.

A part de Fulleda i l'Espluga Calba, un altre municipi garriguenc que encara no pot fer servir l'aigua de l'aixeta és Sunyer, que no forma part de la xarxa de la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues però té el punt de captació al mateix curs d'aigua del Canal de Seròs i pantà d'Utxesa i, per problemes amb la planta potabilitzadora, té els nivells de metolaclor encara superiors als permesos.