MEMÒRIA HISTÒRICA, POLÍTICA
- Redacció / Juneda

L'homenatge a Joan Colomines es farà finalment a Juneda

Després de les desavinences entre l’organització i el govern municipal de les Borges. Es farà al Teatre Foment i es manté el dia i l’hora.

L’homenatge a Joan Colomines que s’havia de fer aquest dijous al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques finalment es farà al Teatre Foment de Juneda. L’acte havia quedat a l’aire després de les desavinences entre l’organització i el govern municipal, que van fer que l’Ajuntament se’n desvinculés. Els últims dies, el Memorial Joan Cornudella-Joan Colomines, impulsor de l’homenatge, buscava la fórmula per mantenir l’homenatge i, finalment, ha optat per canviar de localitat, tot i mantenint el dia i l’hora previstos.

Joan Colomines va ser un metge, polític i escriptor barceloní (1922-2011) que va destacar en el camp literari als anys 60 i 70 i va ser una figura clau en la lluita antifranquista amb el Front Nacional de Catalunya (FNC), del qual va ser secretari general del 1969 al 1973. Posteriorment va formar part de CDC, amb qui va ser diputat durant tres legislatures als anys 80. L'homenatge l'impulsa el seu fill Joan-Ramon Colomines-Companys, a través del Memorial Joan Cornudella-Joan Colomines, que hi ha convidat intel·lectuals, polítics i activistes d'un ampli ventall ideològic, entre els quals els expresidents de la Generalitat Artur Mas, Quim Torra i Carles Puigdemont -aquest en vídeo-, però també Josep-Lluís Carod-Rovira, Isona Passola, Teresa Clota, Àlvar Valls, Ariadna Tarrats o Marc Macià, que seran a l’escenari. 

A la fila zero hi haurà Laura Borràs, Pau Juvillà, l'alcalde de Juneda, Antoni Villas, l'exalcalde borgenc i exdiputat Miquel Àngel Estradé, Carles Vallejo, de l’Associació d’Expresos Polítics del Franquisme i el poeta Amat Baró, que llegiran poemes de l'homenatjat. Tot plegat, acompanyat amb intervencions instrumentals i corals i referències a borgencs destacats del FNC com Joan Cornudella i Albert Tarrats.