COMARCA, DEMOGRAFIA
- Redacció / Bellaguarda

Allau d’interès per Bellaguarda arran dels ajuts a les famílies

La manca d’habitatge de lloguer al municipi impossibilitaria que les famílies es traslladessin al poble en un termini curt. En la convocatòria del 2022 no hi va haver cap sol·licitud d’ajuts per rehabilitar immobles.

Fotografia d'arxiu de Bellaguarda (Foto: S.G.)

L'Ajuntament de Bellaguarda va rebre entre la primera i la segona setmana de gener una allau de trucades de persones interessades pels ajuts que donaven a noves famílies i per, eventualment, traslladar-se a viure al municipi.

Segons explica l'alcalde, Olegari Alberich, el consistori va respondre a entre una vintena i una trentena de persones, tant a nivell individual com famílies, que havien conegut el poble arran de la difusió que els mitjans de comunicació de de fora la comarca havien donat de la convocatòria d'ajuts de l'Ajuntament publicada al desembre (v. SomGarrigues, 596) remarcant el concepte de "xecs nadó".

Alberich expressa que valora les peticions d'informació rebudes per part de nuclis familiars per sobre de les provinents de persones soles que es manifestaven "cansades de la ciutat", i en alguns casos, residents a punts molt distants de Bellaguarda.

Malgrat la resposta mediàtica i la posterior acumulació de trucades, des de l'Ajuntament remarquen el problema de la manca d'habitatge en lloguer, com un fet que impossibilita que cap de les famílies interessades es pugui traslladar a Bellaguarda en un termini curt o mitjà de temps. "Si tinguéssim cases, estic segur que sí que podríem acollir algunes noves famílies", rebla Alberich. 

Manca d'interès per rehabilitar

La convocatòria d'ajuts de l'Ajuntament de Bellaguarda contemplava tres línies. A més de la subvenció de 300 € per a naixements i adopcions durant els primers cinc anys de vida de l'infant, també n'hi havia per a emprenedors, que cobrien 50 € al mes de la quota d'autònoms, i per a la rehabilitació de cases buides. En aquesta darrera línia no es va presentar cap sol·licitud en la convocatòria 2022, que va tancar el passat 30 de desembre. Alberich creu que caldrà repensar aquesta subvenció, per fer-la més atractiva als veïns.