CARRETERES, COMARCA
- Redacció

10 milions per a l'Eix de les Garrigues i altres carreteres de les Garrigues Altes

El Govern i la Diputació presenten l’acord d’actuacions a què s’havien compromès al 2022. A més de la carretera entre Torrebesses i Castelldans, també s'actuarà a la C-233 i a la pista dels Torms a Bellaguarda. Les obres es preveuen pel 2024.

Fotografia de la reunió en què es va informar als alcaldes de l'acord signat (Foto: Gencat)

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés i Saura, el president de la Diputació, Joan Talarn i Gilabert, i els alcaldes i alcaldesses de diversos municipis del sud de les Garrigues, van presentar ahir l'acord d'actuacions sobre diverses carreteres de la comarca, a que s’havien compromès l’agost del 2022.

En concret, es preveu l’arranjament de l’anomenat Eix Transversal de les Garrigues, de Torrebesses a Castelldans, per convertir-lo en una carretera comarcal. El Departament té en licitació la redacció del projecte constructiu que detallarà tècnicament les obres a dur a terme, amb una inversió prevista de 6 milions d’euros, dels quals, la Generalitat n’aportarà 5 i la Diputació, 1. 

A més, també es durà a terme una millora de la C-233 en el tram entre la Granadella i el Soleràs. La inversió aproximada serà 2,5 milions d’euros. Es preveu licitar la redacció del projecte aquest mes de març.

Per acabar, es promouran millores a la pista entre els Torms i Bellaguarda. Segons l’acord, la Diputació de Lleida redactarà el projecte per a la millora del ferm i d'altres elements funcionals del vial, i n'executarà les obres, amb un pressupost inicial estimat en 1,5 MEUR.

La inversió total és de prop de 10 milions d’euros dels quals el Govern de la Generalitat aportarà 7,5 milions i la Diputació de Lleida, 2,5.