COMARCA
- Juneda

Les colles omplen de gust la Banqueta

Alguns dels membres de la comissió amb les autoritats provincials, comarcals i locals. Foto: Diputació i X. MInguella

La 32a edició del Concurs de Cassoles de Tros de Juneda va reunir el passat diumenge 23 de maig un centenar de colles a la Banqueta del Canal, segons va informar l’organització.
La comissió, encapçalada pel seu president, Joan Ribes,  va calcular que unes 2.000 persones havien degustat cassola de tros en una festa culinària que ja s’ha convertit en una cita ineludible del calendari festiu de la localitat.

En la festa, a banda de les diferents colles que van elaborar la seua pròpia cassola, hi van poder participar tots els visitants.

Així, la comissió organitzadora va habilitar un espai on les visites van poder degustar aquest popular plat.

En aquest espai, la mateixa comissió va  preparar un total de 15 cassoles el contingut de les quals es va anar servint en racions amb l’únic requisit d’haver adquirit prèviament un tiquet. Val a dir que no en va quedar ni una sola ració. La festa va començar de bon matí amb una cercavila que va recórrer els carrers, mentre que el primers cuiners es començaven a instal·lar a la Banqueta del Canal.

Cap a la una de migdia els organitzadors van passar a recollir les mostres del centenar de cassoles  que un jurat format per Remei Simó, carnissera, i els cuiners Francesc Riera i Araceli Garcia, es van encarregar de puntuar. Antonio Mateus, Ramon Mateus i la Colla Tuto, van ser el primer, segon i tercer guanyador, respectivament. La festa va continuar amb el dinar i el colofó el va posar la revetlla a la tarda a càrrec del grup Coral, durant el qual es van donar a conèixer els guanyadors.

El president de la Diputació, Jaume Gilabert, va visitar els participants, acompanyat pel president de la Comissió de Cassoles de Tros, Joan Ribes, a més de l’alcalde Antoni Villas, el president del Consell Comarcal, Josep Lluís Balsells, i el diputat i alcalde de les Borges, Miquel Àngel Estradé.