CARRETERES, COMARCA
- Redacció

El Govern vol incorporar un carril addicional a la C-12 entre Amposta i Lleida abans de set anys

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, va presentar ahir el programa 2023-2030 per estendre el model “2+1” a prop de 420 quilòmetres de carreteres que actualment tenen un carril per sentit. La de la C-12 serà l’actuació de més abast. 

La C-12 al pas per Llardecans (Foto: Arxiu)

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, va presentar ahir el programa 2023-2030 per estendre el model “2+1” a prop de 460 quilòmetres de carreteres amb un únic carril per sentit. 

Les actuacions consisteixen a incorporar un carril addicional a les carreteres, per tal que el carril central s’alterni en un i altre sentit i habiliti trams d'avançament segurs per als vehicles. També es promourà una separació reforçada dels carrils amb barreres o senyalitzacions. 

La intervenció de major abast dins d’aquest programa 2023-2030 serà en 88,9 quilòmetres de la C-12, entre Amposta i Lleida. L’ampliació beneficiarà directament Maials, Llardencans, Torrebesses, Sarroca, Alcanó i Alfés, veïns de la carretera, i diversos pobles de les Garrigues Altes, usuaris habituals d’aquesta via.

La inversió prevista per les obres de la C-12 i l’altra vintena de carreteres seleccionades per Territori és de 660 milions d’euros. 

Entre els criteris per la selecció de les carreteres el Departament ha tingut en compte un trànsit de més de 5.000 vehicles diaris, accidentalitat frontal i gravetat dels accidents, la intensitat de trànsit en alguns trams i la continuïtat de la xarxa d’altes prestacions.