ENERGIES
- Redacció / Cervià de les Garrigues , L'Albi , La Pobla de Cérvoles

Tornen a tramitar un dels tres parcs eòlics del clúster de la Llena

Surt a informació pública la construcció dels vuit aerogeneradors del parc la Comella i la subestació i línia d’alta tensió que hi van associats.

A la imatge hi falten els altres dos projectes que encara no han sortit a informació pública i que completen el conjunt.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha tret a informació pública la sol·licitud d’autorització administrativa prèvia i de construcció, l’autorització del projecte d’actuació específica d’interès públic en sòl no urbanitzable i l’avaluació d’impacte ambiental del projecte del parc eòlic La Comella, consistent en vuit aerogeneradors, una nova subestació elèctrica i una línia d’alta tensió que preveu connectar amb una altra nova línia d’alta tensió encara inexistent i que no ha sortit a informació pública.

I és que La Comella només és un dels tres projectes que promou la multinacional Enel, propietària d’Endesa, a la zona de la Llena. Aquests vuit aerogeneradors anirien als termes de Cervià, l’Albi i la Pobla de Cérvoles i farien 200 metres d’alçada entre la base i la punta de les aspes, amb 6.1 MW de potència cadascun, les mateixes dimensions que els aparells que promou Forestalia a la zona de Maials i Almatret i que serien els més grans de Catalunya. És d’esperar, per tant, que pròximament també surtin a informació pública els altres dos projectes.

Part d’un conjunt
El parc eòlic La Comella ja es va començar a tramitar l’estiu del 2020, però la modificació del Decret de renovables en va aturar el procés. Era un dels tres que, sota diferents noms empresarials, promovia la italiana Enel Green Power, propietària d’Endesa. Els altres estan batejats com Covasses i Sant Joan i s’estendrien cap als termes de Juncosa i la Pobla, molt a prop de l’Espai d’Interès Natural de la serra de la Llena. Entre tots conformarien un gran parc eòlic de 33 aerogeneradors i 147 MW de potència, la meitat de la que hi ha instal·lada ara entre tots els parcs eòlics en funcionalent a la comarca. Per evacuar aquesta energia, l'empresa preveu construir una línia d'alta tensió de 27 km de llargària que travessaria els termes de la Pobla, el Vilosell, Vinaixa i Tarrés, i desembocaria a l'Espluga de Francolí.