ENERGIES
- Redacció / El Vilosell , L'Albi , La Pobla de Cérvoles

Reapareix el segon dels tres parcs eòlics del clúster d'Enel a la zona de la Llena

Ahir va sortir a informació pública el de la Comella i avui el de Sant Joan, amb el mateix nombre d’aparells i una línia d’evacuació compartida fins a l’Espluga de Francolí. El projecte també preveu construir una variant per davant del cementiri.

Al mapa hi ha els punts on anirien els molins de la Comella i Sant Joan i les línies d'evacuació.

Tal com era de preveure després de la publicació ahir al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) de la sol·licitud per construir el parc eòlic La Comella, ara ha sortit a informació pública el parc eòlic Sant Joan, situat al costat de l'anterior. És el segon dels tres projectes que promou la multinacional Enel (propietària d'Endesa) a la zona de la Llena, en aquest cas als termes de l'Albi, el Vilosell i la Pobla de Cérvoles.

Igual que la Comella, el parc Sant Joan també consistiria en vuit aerogeneradors de 6.1 MW de potència i 200 metres d'alçada (aspes incloses), la construcció de camins interns, de subestacions i d'una línia d'alta tensió de 21 km de longitud per evacuar l'energia generada fins a la subestació de les Comes, situada al terme de l'Espluga de Francolí, que constaria d'unes 70 torres elèctriques.

El projecte també preveu construir una nova variant de circumval·lació a la Pobla de Cérvoles que, amb una longitud d'un quilòmetre, aproximadament, uniria la carretera LP-7013 amb la pista que va a Cervià per poder transportar materials sense haver de passar per dins del nucli urbà. Aquesta variant passaria just a 20 metres per davant de la porta del cementiri municipal.

Amb la Comella i Sant Joan ja són dos els projectes que han reactivat la tramitació dels tres que conformen el conjunt promogut per Enel a la zona, que ja el va presentar l'any 2020. En queda un tercer, les Covasses, amb el qual es completarien un total de 33 aerogeneradors.