SALUT
- Redacció

Dues garriguenques, a un simposi espanyol sobre úlceres

Un treball de la Comissió d’úlceres i ferides cròniques, defensat per Cecília Vallès, és escollit pel comitè científic per a la categoria Premium.

Vallés (segona per l'esquerra) i Seró (primera per la dreta).

Cinc professionals de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida van participar del 24 al 26 de maig al 14è Simposi Espanyol d'Úlceres per Pressió i Ferides Cròniques, que se celebrava a Burgos. Entre aquestes hi havia Cecília Vallés, de les Borges Blanques, i Elvira Seró, del Soleràs, integrants de la Comissió de Lesions Cutànies Relacionades amb la Dependència i Ferides Cròniques i Complexes de l'hospital lleidatà.

Vallés i Seró hi van presentar diverses comunicacions pòster (representacions gràfiques que no requereixen presentació oral) elaborades amb altres professionals de l'hospital lleidatà. Vallés, però, també formava part de l'equip que va presentar tres comunicacions orals, una sobre novetats en lesions cutànies, una sobre cures de ferides quirúrgiques en ambient humit i una sobre canvis en el mapa de risc d'úlceres per pressió.

Aquesta última, que la infermera borgenca va ser l'encarregada de defensar davant dels assistents, va ser escollida pel comitè científic del simposi per a la categoria de comunicacions Premium, per la qualitat científica i rellevància. De les més de 600 comunicacions que es presentaven a la trobada, només una vintena s'incloïen com a Premium.

Tot i que aquesta vegada no hi va ser presencialment, al simposi també hi era representada una altra garriguenca, la borgenca Àurea Arce, de l'EAP de les Borges Blanques, com a coautora d'una comunicació pòster sobre lesions cutànies a l'àrea quirúrgica.

Aquest simposi sobre úlceres se celebra cada dos anys i aquesta n’era la 14a edició. L’anterior va tenir lloc el novembre del 2021 a Toledo i també hi van participar Cecília Vallés i Àurea Arce, així com Imma Bergua, d’Arbeca, i Elisa Piñol, del Soleràs. En aquella ocasió, l’equip en què estaven integrades Arce i Bergua va rebre el Premi a la Millor Iniciativa en l'Atenció del Pacient amb Ferides per un pla de millora en l'atenció amb lesions cutànies.