CLIMATOLOGIA
- Redacció / Les Borges Blanques

Les Borges obre les piscines a col·lectius vulnerables per la calor

Juncosa i el Soleràs tornen a allargar l’horari de les seves piscines, tal com van fer la setmana passada.

(foto: Aj. Borges)

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha anunciat que, degut a les temperatures extremadament altes que es preveuen per aquest dimarts, l’entrada a les piscines municipals serà gratuïta per a persones majors de 65 anys, menors de 13 acompayades d’un adult, dones embarassades i persones amb mobilitat reduïda. El consistori aplicarà aquesta mesura els dies que es prevegin 40ºC o més de temperatura, situació que el Servei Meteorològic de Catalunya apunta que es donarà avui.

D’altra banda, el consistori explica que els ciutadans poden fer ús de la biblioteca municipal i del Casal Cívic de la Generalitat, equipaments on es pot estar “amb una temperatura confortable i serveis a l’abast i, per tant, funcionar com a refugi climàtic”, diu el comunicat emès ahir a la tarda. L’Ajuntament també recorda que hi ha set fonts públiques en funcionament per poder hidratar-se, tot i que assegura que “la intenció és treballar per incrementar-ne el nombre durant el mandat” i que les dependències de l'Ajuntament també disposaran d'aigua si algun vianant en necessita.

Pel que fa a altres pobles de la comarca, el Soleràs i Juncosa repetiran l’ampliació d’horari a les piscines que ja van aplicar la setmana passada. Al Soleràs, avui i demà s’obrirà de deu a dotze de la nit, amb els serveis habituals, i a Juncosa es tancarà a 2/4 de 10 durant tota la setmana. Els ajuntaments de la Granadella i Sunyer també han anunciat una ampliació de l’horari fins a les 21 h per mitigar la calor. A la Granadella la mesura s’aplicarà avui i demà, mentre que a Sunyer s’estendrà tota la setmana. 

Per altra banda, Granyena ha anunciat que repartirà aigua embotellada entre avui i demà als veïns, i Vinaixa ha cancel·lat avui la bibliopiscina i obrirà l’equipament de 17 h a 19 h com a refugi climàtic.  

A altres muncipis s’ha recordat als veïns alguns consells per combatre la calor però de moment no s’han anunciat mesures municipals específiques.