CARRETERES
- Redacció / Cervià de les Garrigues , Les Borges Blanques

La carretera de Cervià a les Borges no s'obrirà fins a finals d’any

Hi ha conductors que aprofiten que el ferm és relativament practicable per passar-hi. L’Ajuntament de Cervià, però, recorda que encara està tallada al trànsit.

(foto: M.A.)

El tram de carretera LV-7031 entre Cervià i les Borges que està en obres des del gener no s'obrirà a la circulació abans de finals d'any. Tot i que inicialment s'havia parlat de cinc mesos i mig amb la carretera tallada i poder obrir-la al juliol, el termini oficial de què disposa l'empresa per entregar l'obra a la Diputació no acaba fins al desembre, un termini que finalment s'esgotarà. 

Fa unes setmanes, la maquinària pesant es va retirar i ara es veu menys moviment a l'obra, cosa que ha fet pensar diversos veïns que no s'hi estava treballant. Les fonts implicades asseguren que sí que s'hi treballa, bàsicament en els vorals i desaigües. Igualment, apunten que entre l'aplicació de la subbase i l'asfaltat definitiu cal deixar passar un temps perquè s'estabilitzi. Un dels principals inconvenients dels treballs ha sigut l'accés a l'aigua, que s'ha d'anar a buscar en cisternes al Pla d'Urgell. 
Aquest és el tercer i últim tram d'aquesta via que es reforma. 

Recordatori als conductors
El fet que la via ja sigui més o menys practicable i que hi hagi espai suficient per passar fa que, tot i no estar permès, hi circulin alguns vehicles. Davant d'això, l'Ajuntament de Cervià va fer un pregó a l'estiu per recordar que la carretera continua tallada al trànsit i, per tant,  tota responsabilitat en cas d'accident és pels conductors.

Mig milió més
El ple de la Diputació de Lleida del 19 d'octubre va aprovar l'actualització del pressupost destinat a la reforma i eixamplament de la carretera LV-2012 entre l'Espluga Calba i Fulleda, que s'incrementa en 509.105 euros sobre els dos milions amb què ja estava valorada, un augment que s'atribueix a l'encariment de les matèries primeres. A això cal sumar-hi 2,7 milions més destinats a expropiacions. El projecte per a aquest tram de carretera es va aprovar l'any 2021.