SERVEIS
- Redacció / Juneda

Les revisions mèdiques pel carnet de conduir i els permisos de caça ara també es poden fer a Juneda

L’Associació Junedenca de Serveis (Ajuns) estrena aquesta opció, que oferirà els dijous a la tarda a socis i públic en general. És el primer centre garriguenc a obtenir l’autorització de la DGT.

Seu de l’entitat, situada al carrer Convent, prop del poliesportiu. FOTO: Ajuns

Ajuns, Associació Junedenca de Serveis, va estrenar el 9 de novembre un nou servei en la seva cartera: el de reconeixements mèdics i psicotècnics per a la tramitació del carnet de conduir i per als permisos d'armes. Aquest és el primer centre de l'àmbit garriguenc on es poden fer aquest tipus de proves, ja que fins ara els més pròxims que tenien l'autorització de la Direcció General de Trànsit (DGT) estaven ubicats a Lleida, Mollerussa, Bellpuig, Alcarràs o Montblanc. Ara, Ajuns ha fet els tràmits corresponents amb la DGT i passa a ser també centre autoritzat.

Entitat amb uns 800 socis
El nou servei es prestarà cada dijous a la tarda (de 4 a 9) a la seu d'Ajuns, al carrer Convent de Juneda -pròxim al pavelló poliesportiu-. Setmanalment hi aniran dos facultatius expressament (un psicòleg i un doctor en Medicina general per a oftalmologia i audiometria) i està obert tant a socis com a públic en general; aquests dies d'inici hi ha un preu de promoció de 75 euros. La incorporació d'aquest servei ha obligat l'entitat a adquirir alguns aparells nous, sobretot en l'àmbit de l'oftalmologia.

Ajuns és una associació fundada el 1963, fa just 60 anys, per diversos veïns del municipi, en un moment en què no existia seguretat social per als pagesos. Actualment és una mútua que compta amb uns 800 socis i ofereix els serveis d'analítiques, ginecologia i, des de l'any passat, fisioteràpia. L'entitat la presideix Imma Santandreu i forma part de la junta general del Patronat Municipal Assistencial-Residència d'Avis de Juneda, al costat de representants de Talma, l'associació de jubilats, el Consell Parroquial, la Fundació Serveis de Suport, l'Associació contra el Càncer i els representants dels diferents grups municipals. L'any 2012, llavors sota la presidència d'Albert Benseny, va inaugurar les dependències actuals del carrer Convent.