SALUT
- Redacció

Una delegació comarcal porta al Parlament la reivindicació del servei de radiologia

La trobada, celebrada a instàncies de la CUP, arriba cinc dies després de la concentració que va aplegar unes 200 persones davant del CAP de les Borges.

(foto: CUP)

Una delegació de representants institucionals de les Garrigues s’ha reunit aquest matí al Parlament de Catalunya amb els grups d’ERC, PSC, Junts, Comuns i la CUP per abordar la reivindicació del servei de radiologia a l’Àrea Bàsica de Salut de les Borges Blanques, que engloba setze municipis garriguencs. La reunió s’havia tramitat a instàncies de la CUP i el consistori borgenc l’ha obert a la resta de formacions polítiques de la comarca i representants dels municipis afectats.

A més de l’alcalde de les Borges, Josep Farran (BxRep), hi han assistit el president del Consell Comarcal i alcalde de Juneda, Antoni Villas (Junts-CM), el vicepresident del Consell i regidor d’Arbeca Ramon Solé (PSC), el conseller comarcal i alcalde de Bellaguarda Olegari Alberich (Junts-CM), la regidora borgenca i diputada provincial Núria Palau (Junts-CM), i l’alcalde dels Omellons, Jordi Gaya (ERC-AM). Per part dels grups parlamentaris, hi han anat Laia Estrada (CUP), Neus Ramonet (ERC), Anna Feliu (Junts), Jordi Fàbregas (Junts), Judith Alcalá (PSC) i Núria Lozano (En Comú Podem). Ciutadans i Partit Popular no hi han assistit i Vox no ha estat convidat.

Segons fonts municipals, l'alcalde de les Borges Blanques, Josep Farran, ha traslladat als representants dels grups parlamentaris “la necessitat que els serveis bàsics es valorin d'acord amb criteris de justícia social i atenent a la dinàmica de despoblament de la comarca, i no només sota una visió estrictament comptable”. Així mateix, Farran ha defensat la recuperació de l’anomenada maleta farmacèutica “com una bona manera d'atansar l'atenció sanitària a la ciutadania amb mobilitat més condicionada”.

La delegació comarcal confia que properament es pugui debatre a la Comissió de Salut del Parlament la proposta de resolució registrada per la CUP per reclamar aquest servei i que sigui aprovada per unanimitat, atès el consens –diuen– expressat en la reunió per part de tots els grups parlamentaris.

La reunió d’avui arriba cinc dies després de la concentració ciutadana davant del CAP de les Borges, convocada pel consistori, per reclamar públicament el servei de radiologia. A aquella concentració també s’hi van sumar representants de les diverses formacions polítiques de la comarca i ajuntaments afectats. Des de l’Ajuntament de les Borges s’entèn la reunió d’avui com “una mostra de la convicció del govern municipal de treballar de manera coordinada amb el conjunt de la comarca”.