SALUT
- ACN/Redacció / Les Borges Blanques

El Parlament també insta a incorporar el servei de radiologia al CAP de les Borges

La Comissió de Salut ha aprovat per unanimitat incorporar el servei durant el primer trimestre del 2024 arran d'una proposta de resolució presentada per la CUP.

Moment de la votació de la proposta presentada per la CUP. (imatge: Canal Parlament)

La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya va aprovar ahir per unanimitat incorporar el servei de radiologia al CAP de les Borges Blanques durant el primer trimestre del 2024 arran d'una proposta de resolució presentada per la CUP. També es va aprovar que el Departament es reuneixi amb l'Ajuntament de les Borges i el Consell Comarcal de les Garrigues "de manera immediata" per tal d'abordar la situació.

Aquest posicionament de la Cambra arriba després que se sabés que la conselleria té la intenció d’incorporar el servei, un servei pel qual el 18 de novembre es va fer una concentració ciutadana que va aplegar uns 200 veïns de diferents municipis de l’Àrea Bàsica de Salut. 

La portaveu de la CUP a la Comissió de Salut del Parlament, Laia Estrada, celebra que s'hagués aprovat la proposta de resolució per unanimitat i defensa la necessitat de proveir de serveis "dignes" el conjunt del territori. Així mateix, posa sobre la taula la necessitat de fer front al despoblament que pateix el món rural "per davant de criteris de rendibilitat econòmica".

La implantació del servei de radiologia al CAP de les Borges Blanques beneficiaria 19.000 garriguencs que ara es veuen obligats a desplaçar-se als municipis veïns de Mollerussa, Lleida o Montblanc per fer-se una radiografia.