CARRETERES
- Redacció / Cervià de les Garrigues

La carretera de Cervià a les Borges ja està oberta a la circulació

Tot i això, hi ha la senyalització provisional d’obres, ja que els operaris hi estan acabant de pintar les ratlles i, per tant, es demana extremar-hi la precaució.

Des de dijous passat, 7 de desembre, ja està permès circular pel tram en obres de la carretera LV-7031 entre Cervià i les Borges. L’empresa constructora, Àrids Romà, ja ha retirat les tanques que advertien de la via tallada (tot i que no impedien l’accés rodat) i hi pot passar tothom. Els operaris, però, estan acabant de pintar i col·locar la senyalització i, per tant, des del consistori es demana que se circuli amb precaució, ja que encara hi ha màquines treballant.

Les obres a aquest últim tram que faltava per reformar van començar al gener. Són uns 5 km entre el nucli urbà de Cervià i el Racó del Moro, els que faltaven per completar la reforma iniciada l'any 2014 en aquesta via de la Diputació, que suposa passar de 5,5 metres d’ample a 7. El primer tram que es va reformar, d'uns 4 km de longitud entre les Borges i el pont de l'autopista AP-2, va costar 720.000 euros; el segon, 1,6 milions i aquest tercer, uns 2 milions.

20 anys després
L'any 2003, els serveis tècnics de la Diputació van redactar el projecte de condicionament i eixamplament de la carretera, l'any 2005 es va aprovar i el 2013-2014 es va fer el primer tram. Quatre anys després, el 2018, es va refer el segon tram i, finalment, aquest any s’han executat les obres del tercer i últim, dues dècades després de l'inici del procés.