CULTURA
- Redacció / Juneda

L'organització del Festival PLA de Cine Rural promet una segona edició per l'any que ve

La primera s’ha celebrat aquest cap de setmana a Juneda, al Teatre Foment, i ha comptat amb uns 850 espectadors.

La primera edició del Festival PLA de Cine Rural, que es va celebrar a Juneda aquest cap de setmana, va comptar amb uns 850 espectadors al llarg de les diverses sessions programades al Teatre Foment, que va ser l’epicentre del festival entre divendres i diumenge.

"Muyeres", de Marta Lallana, es va proclamar guanyadora de l'edició d'enguany després d'emportar-se el Premi a la Millor Pel·lícula i el Premi de la Pagesia. També "En nombre de la tierra", de DK Welchman i "Partículas sin masa", de Joel Munu, en van sortir premiades amb el Premi Jove i el Premi al Millor Curtmetratge, respectivament. "Cinema Paradiso" i "El mestre que va prometre el mar", fora de competició, van ser les dues sessions més concorregudes, ja que van aconseguir omplir totes les butaques del teatre i antic cinema Foment.

El festival va tenir una llarga llista de convidats, entre els que destaquen els músics Raül Refree, Meritxell Gené, el col·lectiu Silvestres o el Cor de Cantaires de Juneda, la periodista Txell Bonet, els actors Alexandra Olmo, Eduard Molins i Rosa Monrous, el mestre i divulgador Sebastià Gertrúdix o els cineastes Anna Llargués, Daniel Llussà, Gerard Satorra i Alex Alcalde.

L'organització destaca “la predisposició i bona voluntat” dels espectadors que van assistir al festival i agraeix la participació de “totes les entitats, patrocinadors, voluntaris i veïns i veïnes” que l'han fet possible. Prometen, també, una segona edició “amb la mateixa il·lusió i entrega d'enguany”, prevista per la primavera de 2025.