GASTRONOMIA
- Redacció / Juneda

El Concurs de cassoles de tros de Juneda compleix 20 anys a la banqueta del Canal

Aquest cap de setmana se celebra la 46a edició d’un esdeveniment que va néixer a la plaça Catalunya però que des del 2004 es fa al voltant de la Quarta Séquia, un indret més ombrívol.

Un dels moments de l'edició de l'any passat. (foto: X.M.)

El Salt Desfet, a la banqueta de la Quarta Séquia, tornarà a ser l’escenari de l’emblemàtic Concurs de cassoles de tros de Juneda, que enguany arriba a la 46a edició i la vintena que se celebra a les proximitats de la banqueta arbrada, ja que s’hi va traslladar el 2004. Fins llavors, l’epicentre de la festa era la plaça Catalunya, dins del nucli urbà.

Enguany, els actes començaran el dissabte a mig matí, amb l’espectacle “Contes d’ocells dins d’un cistell”, amb al companyia Alma i la mar de contes, organitzat per l’associació La Banqueta, la biblioteca i l’ajuntament. A la tarda serà el torn de la cursa atlètica i la caminada popular, amb recorreguts de 5 i 10 km a la cursa i de 8 i 14 a la caminada. En aquest cas, ho organitzen el Consell Esportiu de les Garrigues, l’ajuntament i la Banqueta. Al vespre, al recinte de les piscines, hi haurà sopar popular amb entrepà de llonganissa i concert amb el grup La Trup.

L’endemà diumenge és el dia pròpiament del concurs de cassoles de tros, i a partir de les 10 del matí ja s’aniran rebent les colles participants. Mentre aquestes s’instal·len i comencen a preparar l’àpat, hi haurà una cursa de caragols, tallers de bombolles de sabó i de circ i la música de la xaranga Mai Toquem B. A quarts de dues del migdia, el jurat recollirà les mostres de cada cassola i començarà el dinar de colles. Els premis es lliuraran a la tarda, al mateix Salt Desfet, i la festa clourà amb l’actuació del grup La Oreja de Tik Tok.