- Redacció

Convoquen el Premi Joves Investigadors i el Premi Olivera d’Or al Garriguenc de l’Any

El termini per presentar treballs als primers és fins el 20 d’octubre i el de les candidatures a l’Olivera d’Or acaba el 15 de juliol.

(foto: El Cérvol)

El Centre d'Estudis de les Garrigues, el Consell Comarcal i l'Oficina Jove, amb el suport de la Direcció General de Joventut, han convocat el 17è Premi Joves Investigadors de les Garrigues, que vol fomentar la recerca sobre qualsevol aspecte de la comarca o d'algun dels seus pobles. El Premi té dues categories, una de l'àmbit d'educació secundària, amb premi de 200€, i una de l'àmbit universitari (fins als 30 anys), amb premi de 400€, i els treballs es poden presentar fins el 20 d'octubre.

L’any passat, els guanyadors van ser l’arbequina Anna Capdevila en secundària, per la investigació "A la recerca d'una identitat. La premsa de quilòmetre zero a les Garrigues", i el veí de la Granadella i periodista de SomGarrigues Xavier Franch va rebre el guardó dels treballs d'investigació en l'àmbit universitari, per l'estudi "Trajectòries i participació de la població migrant al món rural. El cas de la Granadella (les Garrigues)".

D'altra banda, el Consell Comarcal ha convocat també el Premi Olivera d'Or al Garriguenc de l'Any, per distingir persones o entitats. Les candidatures es poden registrar fins el 15 de juliol. En l’última edició va ser per la revista El Cérvol, de Cervià, que complia 50 anys de trajectòria.