ECONOMIA
- Bellaguarda

La Cooperativa de Bellaguarda fa 90 anys

Aquest any la Cooperativa del Camp de Bellaguarda compleix 90 anys de la seua fundació, el 1921. Per celebrar aquesta efemèride la junta actual de la Cooperativa va proposar en assemblea general a tots els seus socis celebrar el proper dia 2 de setembre una sèrie d’actes commemoratius, segons van informar fonts de l’entitat.

La proposta de la junta directiva va ser aprovada per majoria dels assistents a l’esmentada assemblea i el president, Jaume Masip, va comunicar que comptava amb el suport de totes les associacions del poble per preparar un programa d’actes per a aquest dia.

Entre les personalitats consultades, la cooperativa espera comptar amb la del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, el conseller d’Agricultura, Josep M. Pelegrí, el president de la Diputació de Lleida, el delegat del Govern i el president del Consell Comarcal, així com amb la presència d’alcaldes i presidents de cooperatives de pobles veïns.

“El programa d’actes, però, es donarà a conèixer tan aviat com es concretin les diferents propostes de les associacions del poble i les facin arribar a la Cooperativa per al seu estudi”, indiquen.

Aprofitant aquest acte, la Cooperativa del Camp de Bellaguarda vol donar a conèixer d’una manera oficial la nova marca d’oli 1921 per a la seua promoció, així com tots els premis i guardons guanyats en aquests darrers anys per la qualitat de l’oli produït.

Tradició
A l’entitat es conjuguen un saber fer tradicional català i camperol que conserva la cura i el respecte per la qualitat del seu oli i s’organitza a través d’un model d’associació voluntària.
Segons recull la memòria escrita d’un antic secretari de la Cooperativa Camp de Bellaguarda, la seua fundació es remunta al maig de 1921 gràcies a l’agrupació de 52 cases (o socis) que veuen els seus estatuts aprovats el 10 d’agost següent pel governador civil de la província.
Un any més tard s’adquireix una premsa, que donarà vida a la primera campanya oleícola el 1922-1923.