COMARCA
- Juneda

Urbanisme deixa en suspens el projecte de la planta de biomassa a Juneda

La Comissió d’Urbanisme de Lleida ha aturat el projecte de construcció de la central elèctrica de biomassa prevista a Juneda. El director general d’Urbanisme, Pere Solà, considera del tot necessari abans de reprendre els tràmits justificar millor la seua ubicació. Així, el Govern només l’autoritzarà si el promotor acredita que no existeix una ubicació alternativa al sol rústic. Solà, en declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies ahir en la roda de premsa posterior a la Comissió, va explicar que per l’elevat volum d’activitat previst en aquesta planta, s’adequaria més en zona industrial, amb millor accessibilitat. Tot i això va remarcar que la implantació de la central és necessària per al territori i que així ho tindran en compte.

S’ha de recordar que promoguda per la firma alemanya RWE Innogy i Urgesneda, la central de biomassa de Juneda s’ubicaria en una finca de 53.000 metres quadrats al sud del nucli urbà i preveu una producció de 17.800 Kw. Això requeriria 125.000 tones anuals de combustible. En aquest sentit, la planta utilitzaria com a combustible cultius energètics com la paulònia, un arbre d’origen xinès que es caracteritza pel seu creixement ràpid.

Línia elèctrica

D’altra banda, Urbanisme també ha aparcat el projecte d’ampliació de la subestació de transport d’energia elèctrica de 220 kw, una línia que precisament serà l’encarregada d’evacuar l’energia que generi aquesta central de biomassa així com també la futura termosolar de les Borges Blanques.