ECONOMIA
- Juneda

La guatlla de Juneda, referent de producte de la terra i de qualitat al programa “Export.cat”

Foto d'arxiu d'una visita d'Albert Batalla a l'empresa Urgasa de Juneda

El programa “Export.cat” ha tornat a TV3 amb l’objectiu de mostrar a l’espectador l’èxit que tenen els productes catalans per tot el món. Així, aquesta sèrie documental utilitza com a fil conductor els productes de la terra, amb una àmplia representació lleidatana. Les ametlles de Tàrrega, la fruita de Lleida, la guatlla de Juneda i el caviar de Les són els quatre productes que representaran les comarques de Ponent al programa.

A més, aquesta nova tanda de capítols també comptarà amb la gamba de Palamós, el cava, la cervesa, el pernil, les mongetes del ganxet, la carxofa, les mandarines i els calçots de Valls com a protagonistes. Concretament, el capítol sobre les guatlles de Juneda s’emetrà el 13 d’agost a les 20.30 hores a TV3. Al documental es podran conèixer les granges de Juneda dedicades a aquesta criança, així com els seus propietaris i el camí que fa el producte fins que arriba als establiments.

En aquesta segona temporada, el programa viatja a tretze noves ciutats, on presentarà els productes gastronòmics catalans de qualitat que s’hi consumeixen.
A través d’aquests viatges, en què mostrarà productors i consumidors estrangers, “Export.cat” entrecreuarà les vides de ciutadans separats per milers de quilòmetres i amb referents culturals molt allunyats dels productes catalans. El programa –que s’emetrà cada dissabte i diumenge a les 20.30– es va estrenar el 2010 amb una mitjana del 7% de quota. “Export.cat” és una producció de TVC i CatarsiTV, amb el suport del Departament d’Agricultura, de les diputacions de Lleida i Barcelona i d’Actel, com a patrocinador.