COMARCA
- Juneda

Els Mossos localitzen plantacions de marihuana entre els camps de panís a Juneda

Els Mossos d’Esquadra han interceptat aquest dijous un centenar de plantes ocultes en finques del Segrià, el Pla d’Urgell i les Garrigues. En concret, a tres finques de Juneda i quatre de Torres de Segre, Artesa de Lleida, Puigverd de Lleida i Bell-lloc.

Per primer cop, la campanya, batejada com operació panís, ha comptat amb la col·laboració dels Agents Rurals que han facilitat imatges aèries preses des d’un helicòpter d’algunes plantacions de marihuana que es trobaven amagades entre els camps de panís.

Les plantes, com dèiem, s’amagaven en grups aprofitant l’alçada del panís. D’aquesta manera, passen desapercebudes i reben al mateix temps l’adob i el reg. La policia autonòmica descarta però que aquestes plantacions pertanyin als propietaris de les finques ja que sovint desconeixen la seua existència. No descarten tampoc realitzar noves intervencions durant la propera setmana.

Amb aquestes darreres actuacions, són ja més de 200 les plantes de marihuana intervingudes durant el mes de setembre, el millor mes per veure les plantes des de l’aire, ja que el color verd de la marihuana destaca quan el panís està sec”, segons el cap de l’Àrea de Recursos Operatius de la Regió Policial de Ponent, Esteve Bernat.